lørdag 16. februar 2008

Krokodiller, street mote, hjortejakt og ny lærdomMå si at jeg ikke føler meg helt proff på dette med blogging enda. Jeg må innrømme at jeg ikke er en særlig teknisk anlagt person. Men jeg vil gjerne lære mer. I dag skal jeg derfor se på noen andre blogger for å finne ut hva jeg liker og ikke liker med dem. Dette kan kanskje gi meg noen ideer om hva jeg vil gjøre selv.

Den første jeg så på var Gus/Ecuador, en blogg jeg kom over da jeg søkte opp ting om Sør-Amerika. Bloggen er skrevet av en kristen jente som drar til Ecuador med organisasjonen sin, Gus, for å drive misjon- og hjelpearbeid. Ved første øyekast ser bloggen ganske trist ut, hvit skrift, enkel overskrift og helt sort brakrund. Det var ikke før du gikk lenger ned at du så hvor mange fine bilder det var. Bildene viste natur, tropiske planter, kart, flagg, medlemmer på reisen, urbefolkningen, krokodiller og ganske mye annet. De fargerike og spennende motivene gjorde virkelig noe med denne bloggen. Men hvorfor kunne hun ikke satt noen av bildene lenger oppe? Da ville nok flere giddet å lese.

Språket var enkelt, og man så at den stakkars jenta manglet Æ Ø Å på tastaturet sitt. Det var få sidestilte elementer, bare noen bibelsitater og litt småplukk. Bloggen var enkel og oversiktlig innrettet. Men dette med bildene satt langt nede er irriterende...

Den neste bloggen jeg leste var [På Hjortefot], en blogg skrevet av en fyr som driver med hjortejakt. Har aldri interessert meg så mye for temaet før, men det viste seg å være interessant lesning. Dessuten var bloggen fint utformet. Mye var i svart-hvitt, men det så alt annet enn kjedelig ut. Særlig når du gikk ned og fant en mengde fargebilder og videoklipp. Det var mange lenker til andre blogger og en del google-annonser. Noen ganger var det vanskelig å skille eksterne lenker fra interne lenker; det var så mange av dem og alle var i samme skrift. Jeg syntes lenkene burde vært litt mer sortert, i Gus/Ecuador var for eksempel noen ting uthevet eller farget røde for å vise hva som var hva. Ellers var det mye jeg likte med [På Hjortefot], særlig det at lengre innlegg bare stod oppført med innledningen, et bilde og linken [les hele]. Jeg elsker når det er satt opp på denne måten! Hvis ikke blir det tungt å komme seg gjennom nettsteder der innleggene er mange og lange. Gus/Ecuador kunne godt gjort det samme.

Den siste bloggen jeg så på, var Oslo Stil. Dette er en blogg som viser bilder av hvordan stilige mennesker i Oslos gater kler seg. Det blir et slags alternativ til moteblader, der modellene og moten som presenteres ofte er ganske virkelighetsfjern. Jeg hadde lest omtale av bloggen fra før, og hadde ganske store forventninger. Street mote virker som et spennende konsept!
Bloggen viste seg å være alt annet enn skuffende. Den hadde et profesjonelt preg og en spennende layout. Opplegget var originalt, og skilte seg veldig fra de andre bloggene. Det var nemlig ikke teksten det var fokus på. Selve «innleggene» var bare bilder av personer i gata, og korte tekster på siden om stilen og hvor klærne kom fra. Til gjengjeld var det en mengde kommentarer. Innleggene kunne du velge fra en kalender på siden. Bortsett fra denne kalenderen var det få sidestilte elementer. Alt i alt var denne bloggen enkel, oversiktlig og spennende. Må også nevne at det var gøy å følge opp linkene jeg fant der:)

Av alle bloggene jeg leste, var det Oslo Stil jeg likte best. Den var den mest oversiktlige og den med (etter min mening) mest interessant innhold. Men det var [På Hjortefot] og Gus/Ecuador jeg læret mest av. Nå vet jeg at jeg vil ha oversikt i lenkene og en fin layout som syntes med en gang man kommer inn på siden. Vil gjerne også ha [les hele]-lenker hvis jeg får det til.

Da er det bare å jobbe på bloggen!

1 kommentar:

Frieda Valentina sa...

jeg må bare spørre.. la du seriøst inn dette litt før 7 på morgnen? du er ikke sunn..